Aavetaajuuden kauppaan on tullut joitakin mainitsemisenarvoisia uutuuksia.

cyber_kansiAloitetaan punkilla. Mustaa lihaa -kyberpunk-antologia vastaa kysymykseen siitä, millaista on kyberpunk 2010-luvulla, jolloin osa vanhoista visioista on jo auttamatta vanhentunut – ja osa taas muuttunut arkipäiväksi. Kirja sisältää yksitoista tuoretta kotimaista kyberpunk-novellia, joissa liikutaan vapaa-ajattelijoiden ja skeptikkojen hallitsemassa Helsingissä ja jengisotien piinaamassa Britanniassa, Lapin erämaissa ja sukupolvialuksessa kaukana avaruudessa. Vastaan tulee niin tietoverkkojen syvyyksissä lymyileviä jumalolentoja, neuvostoaikaisia hämäräperäisiä kemikaaleja, kyberteknologialla ylivertaisiksi viritettyjä palkkasotureita, inhimillisiä androideja kuin jokapäiväisestä selviytymisestä taistelevia hakkereita. Antologia on osa URS-liikkeen (uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio) julkaisuja, joten luvassa on toimintaa, viihdettä ja scifistisiä oivalluksia. Siis peililasit silmille ja piuhat niskaan!

Kirjan tekijäkaartista löytyy myös Aavetaajuudelta tuttuja nimiä, esim. Juha Jyrkäs ja allekirjoittanut. Aavetaajuuden kaupassa Mustan lihan hinta onkin vain 16 euroa, joka on rutkasti esim. Adlibriksen kolmeakymppiä halvempi.

Steampunk-hyry-ja-helvetinkoneita-kansiToinen punk-kirja on Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita. Kirja jatkaa aiemman steampunk-kokoelman Koneita ja korsetteja viitoittamalla tiellä ja sisältää kymmenen höyryävän tuoretta novellia. Markus Harjun ja J.S. Meresmaan toimittamassa kokoelmassa lukija kohtaa mm. siivekkään miehen, valtavan tuhokoneen ja pojan, jonka sydän on silkkaa mekaniikkaa. Miljöönä ei toimi pelkästään viktoriaaninen Britannia, vaan matka kulkee halki Buenos Airesin, Kalifornian, Suomen ja Etelä-Ruotsin.

Kirjan hinta on kaupassamme vain 18 euroa.

sielut kulkevat sateessaOdotettu uutuus on myös Pasi Ilmari Jääskeläisen Sielut kulkevat sateessaRomaanissa sairaanhoitaja Judit aloittaa uuden työn, joka ei ole kuitenkaan ihan sitä mitä hän odotti. Juditin on vakoiltava uutta asiakasta, ateisti Leo Moreauta, jolla on firman tarvitsemaa tietoa. Vapaa-ajalla taas pitäisi pelastaa kuolemansairaan kummipojan sielu. Mitä tekee uuden työnantajan salaperäinen Persinger-laite? Ja miksi outo varjo seuraa Juditia pitkin rankkasateiden piiskaamaa Helsinkiä?

Sielut kulkevat sateessa yhdistää kauhukertomuksen ja psykologisen trillerin. Kirja vie perimmäisten kysymysten äärelle: Mitä uskoa tunnustat? Mitä rakastat? Kenen puolella olet?

Yli 500 sivuinen kovakantinen järkäle maksaa kaupassamme vain 29 euroa.

Surullinen_planeettaLopuksi vielä suosittelemme scifi-sarjakuvan klassikkoa, avaruusagentti Valeriania, jonka seikkailuista on juuri ilmestynyt kokoelma Surullinen planeetta.

Surullinen planeetta kokoaa yhteen neljä aikaisemmin albumeissa julkaisematonta Avaruusagentti Valerian -tarinaa ja yhden kokonaan suomentamattoman tarinan.

Albumin yhteensä seitsemän tarinaa julkaistiin Ranskassa alun perin 1970-luvun taitteessa Super Pocket Pilote -taskukirjoissa. Näissä avaruusagentti Valerianin uran alkuvaiheista kertovissa tarinoissa Christin ja Mézières kokeilevat juonikuvioita, luovat henkilöhahmoja ja leikittelevät aika-avaruuden paradokseilla.

Surullisen planeetan voi tilata hintaan 28 euroa.