Outo laakso on podcast kauhusta, joka perehtyy kauhugenreen pintaraapaisua syvemmältä.

Podcastissa Sofia Tawast ja Ville Yli-Knuutila tekevät analyyseja uusista ilmiöistä, kertovat kaskuja taustoista ja käyvät läpi jännittäviä juonikuvauksia kauhukulttuurista.

– Me ei koiteta pelotella, vaan viihdyttää! Tahdotaan tehdä kauhusta lähestyttävää, koska se on niin paljon muutakin kuin halpaa säikyttelyä, Yli-Knuutila kertoo.

Outo laaksoa uskaltaa siis kuunnella, vaikkei kauhua normaalisti kuluttaisikaan, genreä käsitellään ilmiöiden kautta. Yhteiskunnallisesti kiinnostavat aiheet, kuten seksuaalisuus, vanhemmuus ja vallan jakautuminen ovat ääripäiden kautta usein esillä kauhugenressä. Toisaalta podcastin tavoitteena on tuoda kauhufaneille esiin hauskoja yksityiskohtia, kuten että Psyko on ensimmäinen amerikkalainen leffa, jossa näytettiin WC.

– Genre-elokuvat ovat nyt hurjassa hypessä. Sanoisin, että nyt eletään 1970-luvun jälkeen kauhugenren parasta kulta-aikaa, joten aiheita riittää, Tawast sanoo.

Kuusiosainen sarja ilmestyy kokonaisuudessaan 22.10. Yle Areenaan ja myöhemmin myös Spotifyihin.

Outo laakso, 2. kauden jaksot:

Sofia Tawast on kauhuleffafani, joka kirjoitti gradunsa pseudodokumentaaristen kauhuelokuvien äänikerronnasta. Pelkää öisin kaikkea, erityisesti The Babadook -leffan varjohirviötä. Päivisin tuottajana YleX:llä.

Ville Yli-Knuutila on kauhufani ja fantasianovelisti, joka on kiinnostunut erityisesti kauhukirjallisuudesta, kauhuroolipeleistä ja kauhusta kulttuurin muotona. Ei pelkää öisin mitään, koska on liian hyvä nukkumaan. Palvelumuotoilija päivisin – nörtti ja wannabe-kulttuuripersoona iltaisin.

Outo laakso – podcast kauhusta ensimmäinen kausi on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Applen podcast-palvelussa.