Netflixiltä on vielä tänä vuonna tulossa erittäin mielenkiintoisia, suoratoistopalvelun omaa tuotantoa olevia sarjoja. Netflix on tehnyt Marvelin kanssa sopimukset viidestä tv-sarjasta, joista ensimmäinen, Daredevil, julkaistaan 10.4.

Daredevil_First_Costume
Mies vailla pelkoa -sarjakuvassakin nähty Daredevilin ensimmäinen puku

Daredevilistä tekee erityisen kiinnostavan se, että sarja perustuu Frank Millerin ja John Romita jr.:n synkeään Mies vailla pelkoa -sarjakuvaan. Ainakin itse olin teininä kyseisestä sarjasta varsin täpinöissäni.

Niille tiedoksi, jotka eivät Daredeviliä ennalta tunne, kyseessä on päivisin juristina työskentelevä Matt Murdock, joka sokeutui nuorena saatuaan silmilleen radioaktiivista mömmöä. Vastapainoksi sokeudelle Murdockille kehittyi yliluonnollisen terävät aistit ja jonkinlainen tutka-aisti, jonka avulla Matt pätkii pahiksiä New Yorkin Hell’s Kitchenin öisillä kaduilla. Sekä päivällä tietenkin oikeussalissa. Muutkin Netflixin sankaroinnit kiertyvät Hell’s Kitchenin ympärille.

Matt_Murdock_Glasses
Charlie Cox Matt Murdockina

Seuraavaksi julkaistava sarja on A.K.A Jessica Jones. Jones on epäonnistunut supersankaritar, joka yrittää saada elämänsa raiteille perustamalla superhenkilöiden ongelmiin keskittyvän yksityisetsivätoimisto Aliaksen. 13-osainen sarja ilmestyy suoratoistopalveluun vielä tämän vuoden puolella.

Krysten Ritter
Jessica Jonesia näyttelee Krysten Ritter

Kolmas Marvel-universumiin sijoittuva sarja on Iron Fist eli Rautanyrkki. Danny Rand on itämaisten taistelulajien taitaja, jonka supervoima on johtaa mystistä chi-energiaa nyrkkeihinsä. Julkaisuaika on vielä avoin, eikä nimisankarin näyttelijääkään ole vielä julkaistu.

Luke Cage, Jessica Jonesin aviomies ja neljännen sarjan sankari, tunnetaan Suomessa myös Voimamiehenä. Cagen tekee kiinnostavaksi hahmoksi ainakin se, että hän oli ensimmäinen mustaihoinen sarjakuvasankari, joka sai oman, jatkuvan lehtensä. Jos Rautanyrkki sai kimmokkeensa Bruce Leen ja kung fu -genren suosiosta, oli Luke Cage blaxploitaatioelokuvien sarjakuvallinen perillinen.

Mike Colter
Luke Cagena nähdään Mike Colter

Sankarit yhteen kokoava The Defenders-minisarja tulee olemaan edellisten sarjojen 13 jakson sijaan 4–8  jakson pituinen.