Haamu Kustannuksen ensi viikolla ilmestyvä Valkoiset varpaat esittelee kauhutarinoita kirjailijoilta, joita ei perinteisesti ole kauhumaakareiksi mielletty. Kauhua lupaillaan heräteltävän monenlaisin keinoin: uskonnollisen fanatismin, dystopian ja realismin keskelle ilmestyvien näkyjen avulla. Mukana on myös sitä perinteisempää kauhua, aaveita ja karnevalistista painajaista, jossa veri roiskuu ja päät räjähtävät.

Valkoiset-varpaat

Helsinkiläisen Virpi Hämeen-Anttilan tarinassa kauhu hiipii uudistusten muodossa kirjastoon. Tamperelaisen Sami Hilvon tulevaisuudenkuvassa unet ovat kiellettyjä, mutta entä jos niitä silti näkee? Oululaisen Essi Kummun vinksahtaneessa rakkauskertomuksessa ruumiit leijuvat New Yorkin yllä. Tukholmalainen Anders Fager paljastaa Ruotsin sukellusveneskandaalien todelliset viholliset. Vaasalaisen Marko Hautalan tarinassa loma Etelä-Ranskassa vie pariskunnan muinaisiin luoliin, ehkä lopullisesti? Turkulainen Jaakko Yli-Juonikas johdattaa lukijan Suomen sisällissodan anatomiaan – kirjaimellisesti. Ja millaiseksi nuoren kotiapulaisen unelmatyö muuttuukaan Vaasalaisen Satu Grönroosin tarinassa.

Marko Hautala julkaisi blogissaan otteen kirjaan kirjoittamastaan esipuheesta.

Kirjan virtuaalijulkkareita vietetään Haamun Facebookissa julkistamisjuhlien tapahtumasivulla 16.4.2015 klo 18-20. Kaikki kirjailijat ovat läsnä kommentoimassa keskustelua ja vastaamassa kysymyksiin. Mukana on myös kirjan kuvittaja, slovakialainen valokuvaaja ja graafikko Ivi Rebova.

Kirjaa voi ostaa mm. Aavetaajuuden verkkokaupasta.