Dead Fish on nuorten suomalaisen elokuva- ja media-alan osaajien seuraava lyhytelokuva. Työryhmä kuvailee lyhytelokuvaa tunnelmaltaan Lars von Trierin Melankolian sekä Robert Eggersin The Witch –elokuvan risteytykseksi hakien inspiraatiota myös suomalaisista muinaissaduista.

Lyhytelokuvassa neljä lapsuudenystävää tapaavat mökillä Keski-Suomen metsäisellä järvenrantatontilla. Ryhmän keskinäinen dynamiikka on kuitenkin jo alkuunsa jännittynyt, sillä mökille on saapunut myös Idan ex-poikaystävä, Elias, joka seurustelee nykyään kaveriporukan äänekkään ja ylimielisen Mariaanan kanssa. Pian mökillä alkaa tapahtumien sarja, joka ajaa Idan ja muut unenomaiseen painajaiseen. Sosiaalinen draama eskaloituu yliluonnolliseksi kauhuksi.

Dead Fishille haetaan nyt Amerikan elokuva-alalle tyypillistä joukkorahoitusta. Kampanja jatkuu Syyskuun 24 asti.

Työryhmä on aiemmin tehnyt heinäkuussa 2018 suomenkielisen teinirakkautta käsittelevän Phlegethon-nimisen lyhytelokuvan. Elokuva kuvattiin 14 hengen voimin helteisessä Vallilassa talkoohengellä, ilman ulkopuolista rahoitusta. Elokuvaa on esitetty kuudessa maassa erilaisilla lyhytelokuvafestivaaleilla ja voitti mm. Anaheimin elokuvafestivaalien tittelin “Best teen film”, eli paras teinielokuva.

Sen on ohjannut/kirjoittanut Silva Kuusniemi ja tuottajana/apulaisohjaajana on Silke Riihinen. Pari toistaa roolinsa myös Dead Fish -elokuvassa. Dead Fish valmistuu ensi vuoden helmikuun puolella.