Pyökäri, Söderblom ja Tuomisto ohjaavat tulevaisuudenkuvitelmia Espoon Kaupunginteatterissa, kantaesitys 27.2.2020 Louhisalissa.

3 kuvaa huomisesta on helsinkiläisen Teatteri Quo Vadiksen, porilaisen Rakastajat-teatterin ja Espoon Kaupunginteatterin yhteistuotanto. Esitys koostuu kolmesta pienoisnäytelmästä, jotka nähdään saman illan aikana.

Näytelmien kirjoittajat Marko Järvikallas, Okko Leo ja Harri Virtanen ovat kehittäneet jo useiden vuosien ajan tyylilajia, jonka ovat nimenneet perhescifiksi. 3 kuvaa huomisesta sisältää kolme kuvitelmaa tulevaisuudesta, niissä ihmispitoisuudeltaan vaihtelevat olennot kohtaavat toisiaan perheenjäseninä, ystävinä ja rakastettuina. Tarinoissa tutkitaan, voiko ihmisestä tulla kone, koneesta ihminen ja missä vaiheessa eroa ei enää ole.

Okko Leon Data Errorin ohjaa Maarit Pyökäri. Marko Järvikallaksen Piraatin ohjauksesta vastaa Tuire Tuomisto ja Harri Virtasen Turingin testin ohjaa Erik Söderblom. Muu työryhmä koostuu Teatteri Quo Vadiksen ja Rakastajat-teatterin näyttelijöistä vahvistettuna freelance-taiteilijoilla.

3 kuvaa huomisesta -näytännöt 27.–29.2.2020 Espoon Louhisalissa ja 12.3.–25.4.2020 Porin Kehräämössä sekä marraskuussa 2020 Teatteri Takomossa, Helsingissä.

Työryhmä

Kirjoittajat: Marko Järvikallas, Okko Leo, Harri Virtanen
Ohjaus: Maarit Pyökäri, Erik Söderblom, Tuire Tuomisto
Rooleissa: Niina Hosiasluoma, Minerva Kautto, Angelika Meusel, Maija Rissanen, Jan-Christian Söderholm ja Kai Tanner
Lavaste- ja pukusuunnittelu: Paula Koivunen
Valo- ja äänisuunnittelu: Jere Kolehmainen
Tuottajat: Linnea Kotiniemi ja Krista Mäkinen
Yhteistuotanto: Rakastajat-teatteri, Teatteri Quo Vadis ja Espoon Kaupunginteatteri