popcult helsinki

Popcult Helsinki on Arcipelagonin ohella toinen ensi kesän isommista genrekulttuuritapahtumista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.4.2015 Kulttuuritalolla Helsingin Alppilassa, eli aivan tässä Aavetaajuuden naapurissa!

Pari päivää sitten julkaistiin Popcultin ohjelmakartta. Luvassa on muun muassa mielenkiintoista puheohjelmaa, tässä muutamia poimintoja:

”Ei se noin menny kirjassa!” – mitäs sitten?
Anna-Leena Harinen esitelmöi adaptaatiotutkimuksesta ja siitä, kuinka keskustelu adaptaatioiden uskollisuudesta lähdetekstejä kohtaan on muuttunut (tai junnannut paikallaan) adaptaatiotutkimuksen historian aikana. Erityistarkastelun alla on A Song of Ice and Fire -kirjasarjan ja tämän TV-adaptaation suhde.

A place both wonderful and strange
Siri Kerola luennoi Twin Peaks -TV-sarjan visuaalisen ilmeen tärkeimmistä teemoista ja siitä, kuinka se on vaikuttanut moderneihin tv-sarjoihin ja elokuviin.

Supersankarianimaatiot
Atte Timonen perehdyttää kuulijansa supersankarianimaatioiden historiaan ja erityisen hyvinä ja laadukkaina pidettyihin sarjoihin.

Ne toiset Salkkarit

Janna Pöyhönen ja Maria Rahunen ovat katsoneet Salaiset kansiot nyt 20 vuotta TV-esityksen jälkeen ja analysoivat tuntemuksiaan. Ohjelmassa keskustellaan mm. hahmojen kehityksestä, kiinnostavimmista ja pelottavimmista jaksoista, sekä siitä, miten Salaiset kansiot on vaikuttanut muihin sarjoihin.

Aikamatkailu populaarikulttuurissa
Saara Asikainen esitelmöi populaarikulttuurin näkemyksiä ajassa matkustamisesta, ja sen vaikutuksista.

Kädenjälki elokuvissa
Dinotski Helminen syventyy 80-90 -luvun scifi- ja fantasiaelokuviin ja siihen, kuinka ennen digitalisaatiota elokuvaefekteissä näkyi vielä ihmiskäden jälki.

Haluatko elokuvantekijäksi eli kuinka tehdä fanielokuva tai –jakso munaamatta sitä täysin?
Laura Paananen esittelee aloittelijaystävällisesti elokuvanteon prosessia.

Näiden lisäksi kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu reilusti muutakin puheohjelmaa, visailuja, musiikkiohjelmia, cosplay-kilpailuja ja kaikenlaista muuta mukavaa. Tutustu ohjelmaan tarkemmin tästä.