Outo laakso – podcast kauhusta esittelee genren kiinnostavimpia puolia kauhufaneille ja sellaisille kuulijoille, jotka eivät itse uskalla kuluttaa kauhua. Toimittajat ja kauhufanit Sofia Tawast ja Ville Yli-Knuutila kertovat kaskuja taustoista, tekevät juonianalyyseja ja käyvät läpi yhteiskunnallisia ilmiöitä kauhun kautta. Podcastin kolmas kausi on juuri tullut Yle Areenaan ja Spotifyihin.

Kolmannella kaudella syvennytään uusiin teemoihin: Miksi kauhussa päähenkilöllä on aina trauma taustatarinassaan? Miten atomipommit vaikuttavat japanilaiseen kauhukulttuuriin? Miksi juuri nyt on käynnissä kovin noita-boomi sitten 1990-luvun?

Jokaisessa jaksossa on mukana keskustelussa myös vieras, mm. kauhukirjailija Tiina Raevaara sekä Helsinki Mansplaining Massacre -elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Ilja Rautsi.

Outo laakso -podcastin kolmas kausi on ilmestynyt kokonaisuudessaan Yle Areenaan, Spotifyhin ja muille alustoille. Ensimmäinen kausi on Soundcloudissa ja Applen podcast-palvelussa, toinen kausi Yle Areenassa ja muilla alustoilla.

“Ylen Outo laakso – podcast kauhusta on erittäin viihdyttävää kuultavaa. Vaikka ei tietäisi eikä itse asiassa olisi kovin kiinnostunutkaan aiheesta, tämä podcast-ohjelma vetää mukaansa.”
– Pekka Kyrö, Helsingin Sanomat.

Kolmannen kauden jaksot

1: Noitien paluu: Feministinen noitaklaani on syrjäyttänyt metsämökin ilkeän naisen
2: Japanilainen kauhu: Laahustavan kummitusnaisen taustatarina
3: Kuka ansaitsee kärsimyksensä? Tällainen on kauhuelokuvan päähenkilö
4: Muumit ja kauhu: Mörkö symboloi sosiaalista kuolemaa
5: Kosminen kauhu: H.P. Lovecraft oli roskakirjailija ja paatunut rasisti, jonka työ tuntuu yhä popkulttuurissa
6: Kauhu ja huumori: Onko solvauksia huutava demonivuohi liian överi?

Tekijät

Sofia Tawast on kauhuleffafani, joka rakastaa popkulttuurin yhteiskunnallisia tulkintoja. Pelkää eniten ilmastomuutosta, mutta sitäkin vähemmän silloin, kun ajattelee maan alla uinuvia suuria muinaisia. Tuottajana YleX:llä.

Ville Yli-Knuutila on kauhufani ja fantasianovelisti, joka on kiinnostunut erityisesti kauhukirjallisuudesta, kauhuroolipeleistä ja kauhusta kulttuurin muotona. Ei pelkää öisin mitään, koska on liian hyvä nukkumaan. Palvelumuotoilija päivisin – nörtti ja wannabe-kulttuuripersoona iltaisin.

“Itsekin tutustuin vasta nyt! Mahtavaa shittiä!”
– Simo Rantanen, kuulijapalaute.

“Sofian ja Villen tapa käsitellä aihetta on sillä tavalla hyvin balanssissa, että heidän jutusteluaan kuuntelee sujuvasti sekä noviisi että syväharrastaja, joten vilpitön suositus tälle.”
– kauhukirjailija Marko Hautala blogissaan.

Lähde: Ylen ohjelmaviestintä