”Mitä, jos en tällä kertaa yrittäisikään uudistaa kirjallisuutta? Päinvastoin, veisin sen ainakin 200 vuotta taaksepäin! Tapahtumat saisivat toki sijoittua nykyaikaan. Goottilaiseen kauhuun ryhtyminen oli kuin paluu nuoruuteen, aikoihin jolloin pukeuduin aina mustiin. Estetiikka edellä!” Näin kirjoittaa Jukka Laajarinne blogissaan uuden Hurmeen maku -teoksensa tausta-ajatuksista.

Nuorille suunnattu Hurmeen maku on kauhuromanttinen seikkailu, jossa varjot ovat pitkiä eivätkä aina niin liikkumattomia kuin toivoisi. Raunioineen, hautausmaakävelyineen, täysikuineen ja sukusalaisuuksineen se on kunnianosoitus goottilaiselle perinteelle.

Kevätjuhlan jälkeen Karin löytää takkinsa taskusta kauniilla käsialalla kirjoitetun viestin salaiselta ihailijalta. Pian viestejä tulee lisää. Kesän vaihtuessa syksyksi Karinin elämässä alkaa tapahtua outoja. Tumma hahmo seuraa häntä varjoista. Samaan aikaan kaikki ympärillä tuntuu murenevan; ystävyydet, harrastukset, koulu ja vanhemmat. Lohtua tuo tuntemattoman tytön päiväkirja, jonka Karin löytää hylätystä rakennuksesta kaupungin laidalla. Vaikka sen kirjoittaja elää eri ajassa ja paikassa, hän painii samanlaisten ongelmien kanssa kuin Karin. Karin alkaa selvittää päiväkirjan mysteeriä aavistamatta, miten lähelle pimeys ja kauhu ovat jo hiipineet.

Jukka Laajarinne on palkittu ja monipuolinen kirjailija, joka viihtyy oudoissa tiloissa, havainnoi terävästi arkitodellisuutta ja näkee siinä yllättäviä avautumia toisiin maailmoihin.