Azathoth-filmin Lovecraft-filmatisointi Hypnos on nyt Youtube-levityksessä. Pressimateriaaleissa elokuvaa luonnehditaan näin:

Lovecraftiläinen rakkaustarina jonka kolmas pyörä on planeetta. Taiteilija ja hänen muusansa saavat vieraan avaruuden mittaamattomien äärettömyyksien tuolta puolta. Adaptaatio kuulun amerikkalaisen kauhukirjailijan H.P. Lovecraftin alkuperäisnovellista.

Itse pidin erityisesti elokuvan todellisuuden häilyvästä luonteesta. Tosin häilyvyys oli niin läpitunkevaa, että se on päätynyt myös elokuvan pariskunnan suhteen kuvaukseen. Tarina olisi mielestäni ansainnut selkeämpää parisuhdedynamiikan käsittelyä, sillä nyt pariskunnan keskinäiset jännitteet jäävät liikaa arvailujen varaan. Muun muassa loppukäänteen taustoituksen puute tekee siitä heikomman kuin mitä se voisi olla.

Meikäläisen nillitys tarinankuljetuksesta kannattaa kuitenkin unohtaa ja tarkistaa tilanne itse, sillä Hypnos on silmiä hivelevää katsottavaa. Kuvaus ja visuaaliset efektit ovat ensiluokkaisia ja näyttelijätkin erinomaisia. Elokuvan H. P. Lovecraft film festivaleilla saama palkinto vuoden parhaasta adaptaatiosta on ansaittu.