Aavetaajuuden sivustoltakin tuttu Minna Roininen on kirjoittanut nykyaikaisen version valitse oma seikkailusi -kirjasta. E-kirjakustantamo Kirjalabyrintti julkaisi Unohdetut ovet sekä normaalina e-kirjana että interaktiivisena kirjana, jossa lukijan valinnat vaikuttavat tarinan kulkuun. Kirja on ensimmäinen ns. Syväkirja ®. Kustantaja vihjaa syväkirjojen ottavan monia muotoja, joista interaktiivinen kirja on vain yksi, joten saa nähdä mitä tuleman pitää!

Unohdetut ovet on psykologista fantasiaa, jossa unen ja todellisuuden raja on häilyvä.

unohdetut ovet roininen

Alma on juuttunut pahoin reaalielämänsä pyörään. Tuskin liikkuen kotinsa ulkopuolella hän pelaa videopelejä vuorokausirytminsä menettäneenä. Alman mies Simon, maailmankaikkeuden olemusta työkseen miettivä hiukkasfyysikko, kärsii unettomuudesta ja unissakävelystä. Näennäisen tavallisen ongelman juuret ovat kuitenkin syvällä, ja unet alkavat tulvia valveen puolelle.

Kun merkillinen henkivakuutuskauppias ilmestyy heidän Tukholman talonsa ovelle, Alma ei ole uskoa tämän sanoja todeksi: Simon tulee kuolemaan kahden kuukauden kuluttua, ellei Alma pelasta häntä. Alman todellisuus kiepsahtaa nurin ja hän on pakotettu toimintaan. Matka Simonin uniin on samalla matka Alman omaan sisimpään. Hänen on otettava kohtalo omiin käsiinsä.