Yhteisörahoituspalvelu Mesenaatti.messä tuli vastaan mielenkiintoinen nuortenkirjaprojekti. Kirsi Salonen on kirjoittanut ja kuvittanut eeppisen fantasiaseikkailun ja kerää nyt rahoitusta sen julkaisuun. Itse tarina jää kuvailusta vähän hämäräksi, mutta maailmaa Salonen on rakentanut hartaasti.

Keskeisinä rotuina ovat ihmisenkaltaiset guroaet ja sangraet. Ensimmäiset ovat raa’an voimankäytön mestareita, janoavat haasteita ja ovat hyvin ankaria toisilleen. Rakenteellisesti hennommat sangraet ovat fyysisen voiman sijasta kehittäneet magiansa ja mielensä yhtä teräväksi ja vaaralliseksi kuin soturiserkkujensa miekanterät. Kehittymisen mahdollistaa molemmissa roduissa esiintyvä äärimmäisen vaarallinen ja voimakas veren ominaisuus, jota kutsutaan hohdoksi.

ordera

Kuvitus on viimeisen päälle ammattimaista fantasiataidetta, mutta kirjan sivustolta löytyvässä lyhyessä tekstinäytteessä on aika paljon kömpelyyttä ja virheitä, joten toivoa saattaa, että kirja käy läpi vielä pari editointikierrosta ennen julkaisua.

Nuoren tekijän kunnianhimoinen projekti on kuitenkin ehdottomasti kannattamisen arvoinen. Parilla kympillä saa e-kirjan ja viidellä pehmeäkantisen painoksen sekä pari signeerattua kuvaa. Mesenoimaan siitä niinku olis jo!