Ilmari Rautapää on henkisen alan sekatyöläinen ja samanistinen antisankari. Häntä ajavat vaikeuksiin pimeyden voimat, yhteiskunnallinen vähäosaisuus sekä hänen omat inhimilliset heikkoutensa.

Ilmarin seikkailut ilmestyvät äänikirjoina. Äänikirjat ovat ladattavissa omasta verkkokaupastamme, Elisa Kirjasta ja kuunneltavissa Storytelistä.

Jaksot

1. jakso: Punavuoren susimiehet, osa 1/2
Rikosylikonstaapeli Pohjavirta pyytää Ilmarilta apua hämäräperäisen surman selvittämiseen. Kappaleiksi revityn naisen asunnosta on löytynyt surkeasti valittava verinen terrieri ja parkettiin piirrettyjä maagisia kuvioita.

2. jakso: Punavuoren susimiehet, osa 2/2
Ilmari Rautapää ja rikosylikonstaapeli Harri Pohjavirta kaivautuvat syvemmälle murhatun graafikon mysteeriin ja joutuvat vastatusten verenhimoisten henkiolentojen kanssa. Arvoituksen ratkaistakseen Ilmari joutuu turvautumaan shamanistisiin menetelmiin ja lähtee sienihuuruiselle matkalle tuonpuoleisiin todellisuuksiin.

3. Jakso: Rautapää ja perkeleet, osa 1/4
Mustan magian avulla asiakkaidensa taloudellisia ongelmia ratkovan konsulttifirman Sinnelag Communicationsin Head Manager Henrik Mesmersaari vainuaa keinon tahkota rahaa. Hänen puheilleen saapuu demarikansanedustaja Ilona Tuohioja, joka tarvitsee apua kampanjassaan vähäosaistenolojen parantamiseksi, ja apua hän tulee saamaan. Ei ehkä kuitenkaan sellaista kuin odotti, saati sitten osasi pelätä…

4. jakso: Rautapää ja perkeleet 2
Jos Strömsössä harrastettaisiin tarottia, se ei taatusti menisi näin. Roger Sieni on ratkaissut faaraon kirouksen arvoituksen. Kyseessä on hieroglyfeihin upotettu, puhuttua kieltä muistuttava koodi, joka sisältää virus-DNA:ta. Viruksen voi tartuttaa ihmisestä toiseen, ja pian Henrik Mesmersaarella on käsissään kävelevä helvetinkone.

5. jakso: Rautapää ja perkeleet 3
Aikahyppyjä, vapaamuurareita, yage-trippejä, faaraon kirouksia, leijuvia vanhuksia, riivattuja kansanedustajia, FSB:n agentteja… Ei ole helppoa olla okkulttinen etsivä.

6. jakso: Rautapää ja perkeleet 4
”Henkiolennoissa on se hyvä puoli, että ne ovat taikauskoisia.” Ilmari Rautapää on tapansa mukaan kusessa. Hänellä on vastassaan väkivaltaisia skinejä, katolilaisia saatananpalvojia ja demonisia viettelijättäriä. Päämääränä on lopullinen välienselvittely sekä vuokraisännän että demarikansanedustajan riivanneen muinaisen henkiolennon kanssa.

7. jakso: Parapoliisin vasikka
Teinien viaton spiritismipeli muuttuu koko maailmaa uhkaavaksi hyökkäykseksi. Armeija ja poliisi ovat voimattomia. Viimeinen epätoivoinen oljenkorsi on okkulttinen etsivä, Ilmari Rautapää. Mutta onko henkimaailmaan kosketuksensa menettäneestä tarot-konsultista maailman pelastajaksi?

8. jakso: Manan mailla
Upporikas asekeräilijä on kuollut, ja Ilmarin tehtävä on ottaa yhteyttä tuonpuoleiseen. Mutta ovatko asiat taaskaan sitä miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät?

9. jakso: Joulun ihme
On jouluaatto. Ilmari Rautapää kiinnittää huomionsa oudosti käyttäytyviin joulupukkeihin. Tämä johtaa seikkailuun, jossa on osansa niin ihmisuhreilla, Lovecraftilaisilla jumalilla kuin erinomaisella brandyllakin.

Parapoliisin vasikka on julkaistu myös Murhamystiikka-novelliantologiassa.