sielut-kulkevat-sateessaPasi Ilmari Jääskeläinen, tuo usean tuntemani spefi-harrastajan suuresti arvostaman taituri, sisuuntui kirjojen nykyiseen, äärimmäisen lyhyeen elinkaareen, ja päätti antaa uusimman romaaninsa vapaaseen jakoon.

Kolme vuotta työn alla ollut Sielut kulkevat sateessa ei oikein ottanut myydäkseen. Asiaan on todennäköisesti vaikuttanut Hesarin nihkeä arvostelu, toisaalta kustantamojen olemattomat markkinointibudjetit, ehkä myös suomalaisten karsastus spekulatiivisia aiheita kohtaan. Maailmalle Jääskeläisen kirjat ovat kuitenkin jo levinneet hyvin. 2013 ilmestyneen Sielut kulkevat sateessa-paperikirjan myynti on tässä vaiheessa kuitenkin käytännössä jo ohi, joten kirjailija näki, ettei romaanin ilmaislevityksellä ainakaan häviä mitään.

Näin kirjailija kommentoi asiaa Imagen jutussa:

Piraatit – luovan työn tekijöiden toimeentulon arkkiviholliset – väittävät että kirjan ilmaisjako netissä lisäisi myyntiä. Minullekin väitettiin samaa Twitterissä. En usko sen olevan yleispätevä totuus, mutta kun kirjani on kaksi vuotta julkaisemisensa jälkeen varmasti kaupallisena tuotteena kuollut ja kuopattu, minulla ei liene mitään menetettävää. Siksi neuvottelin e-kirjan oikeudet takaisin kustantajaltani ja annan romaanin Sielut kulkevat sateessa nettiin kaikkien vapaasti ladattavaksi ja jaettavaksi. Ja luettavaksi! Ehkä ilmainen versio on pitkäikäisempi kuin kaupallinen julkaisu. Ehkä piraattien lupaama ihme tapahtuu ja painetun kirjan myynti kääntyy uuteen nousuun… En usko mihinkään mutta katsotaan, mitä tapahtuu.

Voit ladata epub-muotoisen kirjan tästä. Se kannattaa, sillä kirja on erinomainen. Voit lukea Tuomas Salorannan arvostelun kirjasta täältä.

Ja niin, kirjoja kannattaa myös ostaa!