sata-kummaa-kertomusta
Kansi: Arren Zherbin

7.12.2013 julkaistaan Shimo Suntilan esikoisteos Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, 2013). Kirjassa on sata lyhytnovellia, joiden lajit vaihtelevat scifistä fantasiaan ja kummasta kauhuun.

Kirjan lyhytnovellit ovat tarkkaan ottaen raapaleita. Raapale on tarina, joka on täsmälleen sadan sanan mittainen. Ei yhtään enempää eikä vähempää. Otsikossa (joka yleensä on tarinan nimi) ja väliotsikoissa saa olla maksimissaan 15 sanaa). Raapaleen toivat Suomeen Finlandia-voittaja Johanna Sinisalo sekä Aikakone-lehden silloinen päätoimittaja Leena Peltonen. Sinisalo suomensi alkuperäistermin ’drabble’ raapaleeksi. Raapaleita ovat kirjoittaneet monet nimekkäät kirjailijat, kuten Boris Hurtta, Maarit Verronen ja Johanna Sinisalo itse.

Shimo Suntila on turkulainen kirjailija, jonka novelleja on julkaistu lukuisissa antologioissa ja lehdissä, tänä vuonnakin jo 40 kappaletta. Nyt julkaistavat raapaleet syntyivät vuonna 2012, jolloin Suntila kirjoitti uuden tarinan joka päivä. Karkausvuoden vuoksi tarinoita syntyi 366 kappaletta. Kokoelmaan Sata kummaa kertomusta on valikoitu niistä sata.

Sata kummaa kertomusta julkaistaan myös e-kirjana ja välillä 29.11.-15.12. se on ladattavissa ilmaiseksi Aavetaajuuden verkkokaupasta (saatavilla sekä epub- että mobi-muodossa). Kirjassa ei ole DRM-suojausta eikä vesileimaa haittaamassa käytettävyyttä.

Kirjan pääsee lataamaan ja myöhemmin ostamaan tästä.

Shimo järjestää myös kilpailun, jonka päävoittona on kappaleet kaikkia (!) Kuoriaskirjojen julkaisemia kirjoja. Osallistuminen onnistuu ottamalla osaa FB-tapahtumaan tai tykkäämällä Shimon blogipostauksesta.