On aika katsastaa Suomen ilmais-TV-kanavien spekulatiivinen tarjonta. Online-todellisuudessa sitä välillä unohtaa, että televisiostakin tulee aina välillä mielenkiintoista sisältöä. Nyt kun tarjontaa on tarkemmin tullut tutkailtua, niin sieltähän löytyy  vaikka mitä!

Maanantai

Kutonen jatkaa Star Trek: TNG:tä ja Spartacuksen ensimmäistä tuotantokautta, Nelonen Hero Communityä ja Olipa kertaa, Fox Walking Deadia ja S.H.I.E.L.D Agentteja, TV2 aloittaa True Bloodin 7. tuotantokauden ja Yle 1 jatkaa Jari Halosen Kalevalaa. Neloselta alkaa Stephen Kingin kirjaan perustuva neliosainen Tukikohta:

Salaperäinen virus vapautuu vahingossa armeijan tutkimuslaboratoriosta, ja tartunta alkaa levitä väestön keskuuteen. Viranomaiset kiistävät kaiken, mutta tilanne riistäytyy käsistä ja eloonjääneiden kamppailu alkaa.

Tiistai

Päivittäin pyörivät Star Trek, Community ja Olipa kerran jatkuvat. Subilla jatkuu Revolution.

Genre-elokuvia tulee kaksi Nelonen Hero esittää Richard Kellyn ohjaaman The Boxin, joka perustuu Richard Mathesonin novelliin Button, Button vuodelta 1970.

Vitonen vuorostaan esittää Miguel Sapochnikin Repo Men – noutajat -elokuvan. Tätä ei pidä sekoittaa Alex Coxin erinomaiseen Repo Man -klassikkoon.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa maailmassa elinsiirrot ovat suosittua bisnestä, mutta kaikilla ei ole varaa maksaa kalliita keinoelimiään. Niinpä kaksi kovaotteista herraa käyvät eräpäivän koittaessa väkivalloin lunastamassa siirrännäiset takaisin.

Keskiviikko

Päivittäissarjat jatkuvat, lisäksi Sub esittää jakson Viikinkejä.

Torstai

Päivittäisten lisäksi TV2 näyttää jaksollisen True Bloodia ja Subin Viikingit ja Revolution uusitaan.

Nelonen esittää Indiana Jones -leffasarjan tiukimman osan, eli Tuomion temppelin. Kadonnen aarteen metsästäjät tuli edellisviikolla, joten olettaisin Viimeisen ristiretken olevan vuorossa ensi viikolla.

Perjantai

Päivittäissarjat jatkuvat, kuten myös TV2:n esittämä Haven ja maikkarin Cult.

Elokuvapuolella onkin sitten tungosta. Päivän kiinnostavin leffa on Teemalta tuleva Alex Coxin erinomainen Repo Man, jota ei pidä sekoittaa Miguel Sapochnikin Repo Men -elokuvaan.

Kulttielokuva punkkarista, joka löytää kutsumuksensa autojen takavarikoijana ja törmää sitten vuoden 1964 Chevy Malibun takakontista löytyvään salaliittoon.

Muita päivän elokuvia ovat M. Night Shyamalanin paska The Happening Foxilla, muistaakseni ihan ok Men in Black 2 TV5:llä, slasherkauhuilu Urban Legend ja hömelö supersankarikomedia Zoom: Supersankariopisto Kutosella.

Lauantai

Lauantai jatkaa tiheää elokuvatarjontaa. Ehdottomasti kiinnostavin on Teeman esittämä George Millerin Mad Max. Muita leffoja ovat Zack Snyderin silmäkarkki Sucker Punch, nerokkaan Paul Verhoevenin hiukan ontuva Hollow Man – Mies ilman varjoa sekä Men in Black 3.

Sarjapuolella uusitaan Olipa kertaa ja Tukikohtaa.

Sunnuntai

Olipa kerran jatkuu, samoin Foxin S.H.I.E.L.D Agentit ja Walking Dead, TV2:n The Musketeers, TV5:n Spartacus: Kirottujen sota ja Subin Viikingit.

Elokuvista kiinnostavin on Christopher Nolanin päräyttävä Inception Subilla.

Dom Cobb on erilainen varas. Hän varastaa tietoa sukeltamalla ihmisten uniin. Hänen ihmeellinen kykynsä on tehnyt hänestä halutun mutta myös maksanut hänelle kaiken, mitä hän on koskaan rakastanut.

S2074706

Muita leffoja ovat edeltäjäänsä hiukan napakampi Fantastic Four: Hopeasurffari Foxilta sekä Neloselta tuleva pelifilmatisointi Prince of Persia: The Sands of Time.

Tämän ja tulevien viikkojen TV-tarjontaa voi pitää silmällä Aavetaajuuden kokeiluluontoisesta TV-ohjelmakalenterista.