Varpaat on sarjakuvataiteilija Brocin ja kauhukirjailija Marko Hautalan yhteistyönä tehty sarjakuva-albumi, joka kutsuu piinaavalle matkalle ihmismielen syvyyksiin. Broci innostui Hautalan novellista Varpaat ja teki siitä sarjakuva-albumin. On melko harvinaista, että Suomessa tehdään kaunokirjalliseen tekstiin perustuva sarjakuva. Teos julkaistaan ensi vuoden puolella myös englanniksi nimellä Pale Toes.

Broci on Lahdessa asuva sarjakuvataiteilija, jonka piirrosjäljessä näkyy kiinnostus yliluonnolliseen, kauhuun ja – muotiin! Vaasalainen Marko Hautala kirjoittaa psykologista kauhua, joka viehättää lukijoita yli genrerajojen. Hautalan kerronnassa tuttuun ja turvalliseen arkeen hiipii pelottavia elementtejä, joiden alkulähde on usein ihmismielen syvyyksissä.

Tarinassa hetkellisenä päähänpistona toteutettu lomaseikkailu vie muinaiseen luolastoon, joka johtaa synkkien salaisuuksien lähteille. Parisuhdekriisissä painiskeleva pariskunta saa ranskalaisen pikkukylän majatalossa pöytäänsä kuokkavieraan. Miehellä on villi retkiehdotus muinaisiin luolastoihin, joihin ei virallisten oppaiden kanssa ole asiaa. Muukalainen nostaa pöydälle jalkansa, jossa on jäljellä vain isovarvas. Puuttuvien varpaiden arvoitus vie seurueen syvälle maan uumeniin, kylmän kiven ympäröimään pimeyteen.

Marko Hautalan novelli Varpaat julkaistiin alun perin Valkoiset varpaat -kauhuantologiassa.

Voit tilata sarjakuvan Aavetaajuuden kaupasta.

Katso kirjatraileri: