Käännössarjakuvakentän tuore toimija, Italialaisen RW Edizionin Suomen osasto RW Kustannus aloitti komeasti julkaisemalla Neil Gaimanin Sandman-klassikon ensimmäisen osan Yösävelmiä ja alkusoittoja.

sandman_Yosävelmiä ja alkusoittoja

Sandmanin ensimmäiset numerot ovat aiemmin ilmestyneet suomeksi Kalma-lehdessä 90-luvun alkuvuosina. Jatkoa on yritetty julkaista kait pariinkin otteeseen, mutta ymmärtääkseni kannattavuus on ollut melko huonoa. Vertigo-buumin aikoihin sarjakuvakansa tuli ostaneeksi albuminsa enimmäkseen alkuperäiskielellä, eikä käännösjulkaisuille koettu olevan riittävästi markkinoita. Viime vuosina Egmontin julkaisemat sarjakuvakirjat ovat kuitenkin löytäneet lukijansa, joten nyt Sandmanillekin toivoisi riittävän ostajia – jos ei muita, niin ainakin meitä keski-ikäisiä nörttejä, joille Kalma oli ensimmäinen kosketus Vertigo-sarjakuvien taianomaiseen maailmaan, ja jotka nyt nostalgiasyistä haluavat 252-sivuisen järkäleen hyllyynsä.

RW Kustannus on siis hankkinut lisenssin Vertigon, DC Comicsin ja Madin julkaisulinjoille. RW jatkaa DC:n sarjoja aiemmin kääntäneen Egmontin jalanjäljissä julkaisemalla laadukkaita, kovakantisia kirjoja. Vielä tämän kuun aikana ovat luvassa New 52 -jatkumoon (jonka DC muuten juuri ilmoitti lopettavansa) kuuluvat Batman & Robin: Syntyneet tappamaan sekä Teräsmies: Huomispäivän hinta. RW:n suomalaisena vastaavana toimittajana on Egmontin supersankarisarjoista tuttu kääntäjä ja toimittaja Antti Koivumäki.

Peter J. Tomasin ja Patrick Gleasonin Synnyimme tappamaan -sarjassa seurataan Batmanin ja Robinina toimivan Damienin, Bruce Waynen pojan, yrityksiä tulla toimeen keskenään samalla kun Nobody-niminen ilkimys heittää vettä kiukaalle.

Myös George Perezin ja Jesus Merinon Teräsmies-tarina Huomispäivän hinta on osa New 52:ta, joten sarja esittelee uuden version sankaristamme, pelätyn hahmon, jonka on päihitettävä sekä yleisön epäluottamus että Metropolia uhkaava vaara.

Voit ostaa kirjat esim. Aavetaajuuden kaupasta: Sandman, Batman ja Teris.

new_52_superman_cover_fin

batman_e_robin_1_cover_fin