Raamatussakin mainitut muinaiset sankarit palaavat valkokankaalle Renny Harlinin ohjastamana. Tai ainakin yksi heistä, Herkules.

hercules-the-legend-begins-trailer-panel-hd

Männäviikolla New Yorkin Comic Conissa julkaistu traileri esittelee ”alkuperäisen supersankarin” uusimman tulemisen. Herkuleksen rintalihakset on tällä kertaa pukenut ylleen (kuulemma Twilightissakin esiintynyt) Kellan Lutz. Rainan nimi on Hercules: The Legend Begins, ja tarinassa ollaankin Herkuleksen syntytarinan äärellä, ihan supersankarileffojen periteiden mukaisesti.

Trailerin perusteella kaikki muukin on aika perinteistä, tai vähintään kertaalleen nähtyä. Selvin vaikutin lienee 300, mutta Gladiaattori ja Troy näkyy myös. Omaperäisyyden täydellinen puute jättää traileriin vahvan b-elokuvan maun.

Parhaimmat b-elokuvat ovat räävittömästä asetelmien ja ideoiden lainaamisesta huolimatta viihdyttävää ja suorasukaista viihdettä, joten sellaista voisi toivoa myös Herculeksesta. Tosin budjetti on ilmeisesti ollut aikalailla kohdillaan, joten todennäköisesti elokuva on rahoittajien toivomuksesta tehty mahdollisimman varman päälle; vahvoja makuja, uusia ideoita ja pienimpiäkin särmiä vältellen. Harlinhan on tunnetusti kiltti ja sopeutuvainen ohjaaja, joka tekee mitä rahoittajataho toivoo. Siitä huolimatta hänen riesanaan ovet viime vuosina olleet pienet budjetit ja Hollywoodin halpissarjaan vajoaminen. Pahoin pelkään, ettei tästäkään ole Suomen Rennylle nousun paikkaksi.

Silti toivon, että luvassa olisi hyvä ja vauhdikas miekka ja sandaali -spektaakkeli.