Kyllä kulttielokuvien ystävää taas hemmotellaan! Kolmonen esittää klo 22.35 John Miliuksen alkuperäisen Conan – barbaari -elokuvan ja Teema 23.15 Nicolas Roegin surrealistisen vision Mies toisesta maailmasta.

Conan lienee vähintäänkin tavaramerkkinä kaikille tuttu, mutta jos jostain onnettomasta syystä pulp-maestro Robert E. Howardin luoman hahmon ensimmäinen valkokangasinkarnaatio on jäänyt katsomatta, kannattaa nyt viimeistään korjata tilanne. Elokuvalla on sittemmin ollut järkyttävän laaja vaikutus myöhempään fantasiaelokuvaan, ei pelkästään lukuisten Conanin perässä marssineiden barbaarielokuvien takia, mutta myös genren standardeiksi muodostuneiden musiikin ja production designin myötä. Itse leffa on jäljittelijöitään pessimistisempi, lakonisempi ja eeppisempi.

Kannattaa muuten lukaista hyvä artikkeli elokuvan tekemisestä Io9:stä.

conan

Mies toisesta maailmasta on Nicolas Roegin kiehtova kulttielokuva Maahan pakkolaskun tekevästä muukalaisesta. Kapitalismin satiiriksi yltyvä tieteiselokuva kertoo Thomas Jerome Newtonin (David Bowie!) yrityksistä pelastaa maailma veden loppumiselta, mutta sinisilmäinen muukalainen joutuu aistinautintojen, ahneuden ja taloudellisten pyrkimysten myllytykseen. Jos ei Miliuksen, niin ei Roeginkaan visio ihmiskunnasta ole erityisen valoisa.