Ohjaaja Hanna Bergholmin esikoispitkä elokuva, psykologinen kauhudraama Pahanhautoja saa odotetun ensi-iltansa 4.2.2022. Pahanhautoja (Hatching) on myyty jo 40 maahan, ja sen universaali viesti ottaa voimakkaasti kantaa aikaan, jota elämme.

Kuva: Andrejs Strokins

Mitä enemmän asioita haudomme, sen voimakkaammaksi ne kasvavat.

Elokuvassa tämän saa toden teolla kokea onnelliselta vaikuttava perhe, joka elää ruusukuvioisten seinien sisällä idyllisessä ilmapiirissä. Pahanhautoja kertoo kasvutarinan äidin ja tyttären suhteesta sekä rakkaudettomuuden seurauksista. 

Pääosaroolissa Tinja-tyttönä nähdään yli tuhannen hakijan joukosta rooliin valittu turkulainen Siiri Solalinna. Tinjan lifestyle-blogia pitävää vaativaa äitiä näyttelee Sophia Heikkilä, ja perheen isän roolissa nähdään Jussi-palkittu Jani Volanen.

”Pahanhautoja käsittelee nuoren tytön näkökulmasta äidin ja tyttären vaikeaa suhdetta, suorituspaineita ja naisten kiellettyjä tunteita. Syvällisen tarinansa vuoksi elokuva onkin suunnattu genre-faneja laajemmalle yleisölle”, sanoo ohjaaja Hanna Bergholm.

Pahanhautoja kulkee maailmalla nimellä Hatching. Se on jo myyty jo 40 maahan, muun muassa USA:han, Englantiin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Australiaan, Meksikoon, Venäjälle, Baltian maihin ja Pohjoismaihin. Elokuvan amerikkalaisen myyntiyhtiön Wild Bunch Internationalin Eva Diederix hehkuttaa elokuvaa ja ohjaaja Hanna Bergholmia:

”Pahanhautoja on yksi niistä pohjoismaisista elokuvista, joka erottui jo alkuvaiheessa. Elokuva on kasvutarina, mutta erilainen kuin yleensä. Ostajat hullaantuivat viime vuonna elokuvaan ja Hanna julistettiin yhdeksi hienoista uusista naisohjaajalupauksista.”

Elokuvan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan tuottaa Silva Mysterium ja sen levittää Nordisk Film.

SYNOPSIS: Nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa ”Ihana arki” -videoblogissaan. Tinjan elämä täyttyy pakonomaisesta äidin miellyttämisestä, ja ansaitakseen äitinsä rakkauden, Tinja piilottaa tältä kaikki negatiiviset tunteensa. Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi.

https://i0.wp.com/aavetaajuus.fi/wp-content/uploads/2021/11/pahanhautoja.jpg?fit=1000%2C667&ssl=1https://i0.wp.com/aavetaajuus.fi/wp-content/uploads/2021/11/pahanhautoja.jpg?resize=150%2C150&ssl=1JyrkiElokuvat/sarjatUutiset kotimaastaHanna Bergholm,Ilja Rautsi,kauhuelokuva,PahanhautojaOhjaaja Hanna Bergholmin esikoispitkä elokuva, psykologinen kauhudraama Pahanhautoja saa odotetun ensi-iltansa 4.2.2022. Pahanhautoja (Hatching) on myyty jo 40 maahan, ja sen universaali viesti ottaa voimakkaasti kantaa aikaan, jota elämme. Kuva: Andrejs Strokins Mitä enemmän asioita haudomme, sen voimakkaammaksi ne kasvavat. Elokuvassa tämän saa toden teolla kokea onnelliselta vaikuttava perhe, joka elää ruusukuvioisten...