Dungeonmaster

The Dungeonmaster (aka Ragewar, 1984) on todellinen b-klassikko, täysin hömelö, mutta erittäin nautittava kasari-ilotulitus.

Tarina kertoo Paul-nimisestä mikrotukihenkilöstä ja hänen puhuvasta X-CALBR8 tietokoneestaan. Paul haluaisi naimisiin tyttöystävänsä Gwenin kanssa, mutta tämä tuntee itsensä ulkopuoliseksi Paulin ja CALin tiiviin suhteen takia.

Tarina saa napakan käänteen, kun saatanallisilla voimilla leikittelevä kuolematon velho kidnappaa kolmikon ja laittaa Paulin ihmekoneineen seitsemään tulikokeeseen. CAL on nyt ranteeseen kiinnitettävä, laser-säteitä ampuva härveli ja Gwen kallioon kahlittu palkkio.

Mefistofeelinen velho Mestema on tuhansia vuosia etsinyt itselleen vertaistaan vastustajaa. Nyt hän on löytänyt pelikaverikseen Paulin ja Calin edustaman ”uuden magian”, eli teknologian.

Mestaman asettamassa seitsemässä demonisessa testissä Paul kohtaa kävelevän kivijättiläisen, Manalan herran (joka näyttää hiukan muppetilta), zombeja, kasarihevibändi WASP:in, kaikki maailman rikolliset vahanukkeina (mukana mm. ihmissusi ja Albert Einstein!), slasher-murhaajan, peikon ja post-apokalyptisiä maantiesotureita. Testit ovat vailla järjen hiventäkään ja Paul selviää niistä tekemällä täysin randomeja juttuja, lähinnä ampumalla laserilla.

Hyvin kuvaava on peikko-episodi. Siinä Paul ryömii luolaan, jossa häntää kivittää ruma peikko. Luola romahtaa, ja peikko muuttuu enkeliksi, joka kiittelee Paulia ja kertoo, että tämä olisi voittanut pelin olemalla tulematta luolaan. Kuitenkin Paul voitti siksi, että ryömi luolaan ja oli tekemättä mitään. Paholaisen pirullisissa testeissä on varsin hankala epäonnistua!

Leffa on täynnä epäloogisuuksia, päätöntä toimintaa ja hönöä, mutta välillä varsin hauskaa dialogia. Vauhti ei pysähdy, eikä elokuva käy missään vaiheessa pitkäveteiseksi. Toki asiaa auttaa alle 80 minuutin kesto.

Dungeonmasteria voi suositella varauksetta kaikille b-elokuvien ystäville. Luvassa on vauhdikasta ja hilpeää meininkiä, käsittämättömiä juonenkäänteitä ja tehosteita, joissa on rehellinen, käsintehdyn maku.

Eli kaikkea mitä kasarispefiltä voi vain toivoa!

Leffa löytyy kokonaisuudessaan Youtubesta.