tarinoita aavetaajuudelta logo kuvalla

Haemme novelleja Tarinoita Aavetaajuudelta -äänikirjasarjaan. Novellit voivat olla kauhua, dekkaria, fantasiaa, scifiä tai uuskummaa. Äänikirjojen pituudet tulevat olemaan jotain 45 min ja parin tunnin välillä, mikä tarkoittaa sanamäärällisesti noin 5 000 – 10 000 sanaa.

Tarinoiden tulisi olla ennen julkaisemattomia tai julkaistu pienilevikkisesti. Tekstejä kustannustoimitetaan tarpeen mukaan. Valintakriteerejä ovat viihdyttävyys, jännittävyys, kekseliäisyys ja kirjallinen laatu.

Tarinat julkaistaan yksittäisinä sähköisinä äänikirjoina Elisa Kirjan, Aavetaajuus-kaupan ja mahdollisesti myös muiden kauppapaikkojen kautta.

Tarinoiden on tarkoitus olla halpoja, noin parin kolmen euron hintaisia, jotta ostokynnys on mahdollisimman matala.

Koska hinnat ovat pieniä ja sarjasta on pyrkimys tehdä mahdollisimman moniosainen, tulee vuotuisten, maksimissaan muutaman euron suuruisten tekijäosuuksien maksaminen käymään kirjanpidollisesti ja byrokraattisesti turhan raskaaksi. Niinpä pyrkimyksenä on, että tekijöiden (kirjoittajien, toimittajien, lukijoiden, editoijien) osuus, eli noin puolet myyntituloista lahjoitetaan vuosittain hyväntekeväisyyteen, mahdollisesti jonkin puutteessa olevan scifiseuran hyväksi. Toisella puolikkaalla pyritään kattamaan kustannustoiminnan pakkollisia kuluja.

Novellit on mahdollisesti aikomus kerätä myös kokoelmaksi, mutta tästä sovitaan tarvittaessa erikseen. Muut julkaisuoikeudet ja luonnollisesti tekijänoikeudet pysyvät kirjoittajilla.

Tarinaehdotukset voi lähettää .rtf-, .doc- tai .odt-muodossa osoitteeseen toimitus@aavetaajuus.fi. Sarjaa toimittaa Jyrki Pitkä.

Aavetaajuus on aiemmin julkaissut Ilmari Rautapää ja Oivas Repänen -äänikirjasarjoja.

 

EDIT 28.3., lisätty kohta tekijäpalkkioiden lahjoittamisesta hyväntekeväisyyteen.