Osuuskumma-kustannus julkaisee lokakuun 5. päivä Janos Honkosen esikoisromaanin Kaiken yllä etana, joka sijoittuu assosiaation, muistin ja psykogeografian lakien mukaan toimivaan maailmaan. Tarinan päähenkilö Arre on alempi virkamies, joka juuttuu työn ja unettomuuden kierteeseen. Läheiset alkavat puhua tuntemattomia kieliä, unohtuvat ja katoavat. Maisemat muuttuvat. Kaupunki ja koko elämä kutistuvat vääjäämättömästi, ja kaiken yllä valtavat etanat seuraavat ihmisten liikkeitä.

Kirjaa voi ennakkotilata viidenteen päivään asti Osuuskumman verkkokaupasta, ja sen jälkeen kirja on luultavasti normaalisti myynnissä. E-kirjaa voi ennakkotilata alennettuun hintaan Elisa Kirjasta. Kun ennakkotilaat e-kirjan, saat alennuksen lisäksi luettavaksesi kirjan ensimmäisen luvun. Elisa Kirja -sovelluksen käyttäjille kirja päivittyy automaattisesti täyteen versioon julkaisupäivänä 5.10.

Kirja julkaistaan Creative Commons -lisenssillä, joka mahdollistaa kirjan epäkaupallisen kopioinnin. “Minulle oli alusta asti selvää, että haluan julkaista kirjani tällaisella lisenssillä. Etenkin e-kirjojen ostajat joutuvat kummastelemaan DRM-käyttörajoitteiden ja lisenssien paineessa saako ja voiko kirjaa lainata esimerkiksi puolisolle tai antaa kavereille luettavaksi”, kommentoi Honkonen ratkaisua. “Halusin, että lukijoilla on selvä tunne siitä, etteivät he riko lakeja tai lisenssejä antaessaan kirjan eteenpäin. En myöskään näe tällaista yksityistä kopiointia suurena ongelmana, vaan päinvastoin mahdollisuutena saada kirja mahdollisimman monen ulottuville. Toki uskon, että kirjaa myös myydään. Ihmiset haluavat tukea taidetta ja kulttuuria, joista pitävät.”

Seuraamme Aavetaajuudella suurella mielenkiinnolla, kuinka CC-lisensointi vaikuttaa kirjan myyntiin tai vaikuttaako se ollenkaan. Emme itsekkään ole harrastaneen julkaisuissamme DRM-suojauksia, mutta CC-lisensointi vie asian vielä pitemmälle antaen asiakkaalle valtuuden käyttää ostamaansa tuotetta huomattavasti vapaammin. Vähän niinkuin ennen vanhaan, silloin kun tavaran ostamalla sen oikeasti omisti.

Lähde: lehdistötiedote