DC:n supersankareiden ystäviä hemmotellaan torstaina Subilla alkavalla Arrow -TV-sarjalla. Arrow perustuu DC:n Green Arrow -hahmoon, jousella ja nuolella rikollisia metsästävään Oliver Queeniin, Starling Cityn omaan yön ritariin. Sarja on ollut networkkinsa katsoituin sarja ja on kerännyt kiitosta niin faneilta kuin kriitikoilta.

arrow

Miljonääri Oliver Queen pelastetaan mystiseltä saarelta, jossa hän viettänyt viisi vuotta ilmeisen karuissa oloissa. Entinen hulivilipoika on muuttunut mies, ja hän ottaa asiakseen korjata kotikaupunkinsa vääryydet.

Ensimmäisessä jaksossa kostoteema lanseerataan vauhdilla ja näyttävästi. Kaikki hyvän maanläheisen supersankariviihteen elementit ovat mukana. Miehet ovat karskeja ja karismaattisia, naiset kauniita, pahikset pahoja ja hyvikset suojelusenkeleitä – vaikkeivät sitä ulospäin näyttäisikään.

Juonilankoja heitellään useampaan suuntaan, on monenlaista petosta ja epäilyttävää toimintaa. Kaiken yllä häilyy kiinnostava mysteeri: mitä viiden vuoden aikana saarella oikeasti tapahtui?

Tommy Merlyn: By my rough estimate, you have no had sex in 1839 days, as your wingman I highly recommend Carmen Golden.
Oliver Queen: Which one is she?
Tommy Merlyn: The one that looks like the chick from Twilight.
Oliver Queen: What’s Twilight?
Tommy Merlyn: You’re so better off not knowing.

Ensimmäinen tuotantokausi alkaa puhtaana toimintasarjana, mutta toinen, juuri Jenkeissä aloitteleva tuotantokausi ottaa rohkeampia sivuaskelia.

”Pitchasimme sarjaa aina ennemminkin kuin Jason Bournena kuin sarjakuvana”, mainitsee sarjan tuottaja-käsikirjoittaja Greg Berlanti. ”Mutta tällä tuotantokaudella olemme muuttamassa joitain asioita.”

Sarjan genre hivuttautuu jännityssarjasta supersankaridraaman suuntaan. Myös aiemmin näkymättömissä ollut DC-universumi alkaa hahmottua. Sarjaan tuodaan vieraisille mm. toinen klassinen DC-sankari, maailman nopein mies, Barry Allen, eli Flash.

DC:llä ollaan selvästi muutoinkin kiinnostuneita TV-draamasta, ja miksei oltaisi, Arrow ja Marvelin Agents of S.H.I.E.L.D. ovat olleet selvästi onnistuneita ja katsojiin uponneita konsepteja. Suunnitteilla on ainakin poliisikomentaja James Gordonin ympärille kehkeytyvä Gotham sekä – mikä varsinkin meitä okkulttisen dekkarin ystäviä kovasti kiinnostaa – Hellblazer-sarjakuvaan perustuva Constantine.

Arrown ensimmäinen tuotantokausi on saatavilla Discshopista BR:llä ja DVD:llä.

Lisäys: sarja on katsottavissa Katsomossa.

Lähteet: Sub ja Wall Street Journal.