Kyllä vain, Netflix tuuttaa Agent Carteria tuoreeltaan myös Suomen päässä. Tällä hetkellä katsottavana on seitsemän ensimmäistä jaksoa ja lisää on tuloillaan.

Itse en ole jaksanut Agent of S.H.I.E.L.D:istä innostua, mutta Agent Carterille päätin antaa mahdollisuuden, ja se nappasi mukavasti mukaansa.

Sarjan nimihenkilö on Peggy Carter, Steve Rogersin eli Kapteeni Amerikan ex-tyttöystävä. Ex siksi, että sarja sijoittuu vuoteen 1946, tilanteeseen, jossa Kapteenia pidetään kuolleena, vaikka todellisuudessa hän uinuukin aaltojen alla uutta tulemistaan odottaen. Peggy työskentelee tiedustelupalvelun leivissä, eikä pääosin machomiehistä koostuva henkilökunta anna paljoakaan arvoa Peggyn kyvyille. Niinpä hänen onkin helppo ottaa salaiseksi tehtäväkseen puhdistaa teollisuuspohatta Howrard Starkin maine. Starkia syytetään kokeiluasteella olevien aseiden myymisestä vihollisille, vaikka todellisuudessa aseet on varastettu. Tässä hommassa Carter pääsee käyttämään nokkeluuttaan, agenttitaitojaan, väkivaltaa ja naisellisia avujaan antaumuksella. Ensimmäinen jakso vihjaa pahaenteiseen Leviathan-organisaatioon, eikä Starkillakaan taida loppujen lopuksi olla ihan puhtaat jauhot pussissa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vakoojatoimintaa ja fantastisia teknologiaa on siis jatkossakin luvassa.

Agent Carter niveltyy kauniisti Marvel-universumiin. Taustalla häilyvät Kapteeni Amerikan ja Punakallon haamut. Howard Stark on tietenkin Tony Starkin, eli Rautamiehen isä ja yksi S.H.I.E.L.D:in perustajajäsenistä.

Eli jos vahvat naishahmot ja rehti agenttiviihde sytyttävät, niin Netflixiin siitä niiku olis jo.

Agent-Carter-2