Hei Arnold,

Ensinnäkin haluan onnitella sinua kunnioitettavan 70 ikävuoden saavuttamisesta ja siitä, että olet edelleen käsittämättömässä kunnossa. Harva jaksaa puskea vielä eläkeiässä samalla höyryllä eteenpäin kuin sinä. Se on mielestäni uskomatonta ja ihailtavaa.

Toiseksi haluan kertoa kuinka paljon ihailen sinua. Nimittäin aivan perkeleesti.

Jo ala-asteella olit suuri idolini. Muistan kuinka eräänä keväisenä iltana katselin tv:stä silmä kovana Commandoa ja samalla opin mitä on olla valkoinen, lihaa syövä heteromies: tärkeintä maailmassa on tehdä sellaisia valintoja, jotka itse kokee oikeiksi ja tietää toimivansa hyvien periaatteiden mukaisesti, vaikka siinä sivussa se vaatisi satojen ihmisten hengen. Tärkeää ovat myös isot ja öljytyt lihakset. Niiden eteen edelleen huhkin salilla viikottain, mutta kehitykseni on säälittävää sinuun verrattuna.

Kasvoin elokuviesi parissa ja ennen peruskoulun päättymistä osasin Predatorin vuorosanat paremmin kuin kertotaulun. Edelleen saan kylmiäväreitä kun ajattelen kuinka pistit Dillonin ruotuun hyökättyänne sissien leiriin ja paljastit kusipää-Dillonin juonen.

Setäni seinällä oli komea juliste, jossa komeili sinun kasvosi sekä teksti ”juokse tai kuole”. En vielä tuolloin, kypsässä kuuden vuoden iässä, tajunnut tämän kehotuksen koskevan myös minua. Nykyään lenkkeilenkin lähes viikoittain pysyäkseni elossa. Tässä vaiheessa pakko todeta, että Juokse tai kuole ei ole iskevästä nimestään huolimatta erityisen iskevä elokuva. Sen viihdearvo on kuitenkin sen verran kohdillaan, että menen katsomaan sen tänään syntymäpäiväsi kunniaksi elokuvateatteri Orioniin. Se tekeekin jo toisen kerran kun näen kyseisen elokuvan tämän vuoden puolella.

Ja tiedoksesi, että Tuomionpäivänä 29.8.1997 katsoin heti aamusta Terminator 2:n ennen kuin menin suorittamaan yläasteen työelämääntutustumistani Kuokkalan Kotipizzaan, sillä mikäli Tuomionpäivä todellakin koittaisi, haluaisin että T2 olisi viimeinen näkemäni elokuva. Hyvä ettei Skynet koskaan saavuttanut tietoisuutta, sillä moni hyvä asia olisi jäänyt tapahtumatta niin sinulle kuin minullekin.

Kun ryhdyit Kalifornian kuvernööriksi, olin todella harmissani, koska tiesin sen olevan jonkinlainen päätepiste elokuvaurallesi. Vasta myöhemmin tajusin politikon urasi arvon. Onkin ollut hienoa nähdä kuinka merkittävä mielipidevaikuttaja sinusta on tullut. Kun muut päättäjät uhraavat kotiplaneettaamme markkinatalouden alttarilla, sinä taistelet heitä vastaan. Ihailen kuinka olet tehnyt hartiavoimin töitä ympäristönsuojelun ja kasvissyönnin puolesta. Maailma tarvitsee enemmän idealisteja, jotka pelkän puhumisen sijaan myös käärivät hihat ja tarttuvat lapioon. Jos joku, niin sinä olet todellinen Kapteeni Planeetta!

Mutta mikä tärkeintä, olen oppinut sinulta tärkeitä periaatteita, joiden mukaan pyrin elämään joka päivä. Olet inspiroinut minua omalla polullani etenkin sen suhteen, että itseensä pitää luottaa ja ettei koskaan saa luovuttaa. Mieleeni on jäänyt etenkin tarina ajalta jolloin vasta pyrit elokuvabisnekseen, kun tuottajat sanoivat sinulle, että näytät isojen lihastesi takia epämuodostuneelta ja kuuluisit valkokankaan sijaan sirkukseen. Mutta kuinka vähän he tiesivätkään! Sinusta tuli historian suurin toimintatähti juurikin esteettisesti täydellisen vartalosi ansiosta. Kasarin puolivälissä määrittelit millaiselta toimintatähden tulee näyttää: nykyään kaikki vindieselit ja dwaynejohnsonit pumppaavat salilla yötä päivää saavuttaakseen yhtä täydellisen kehon kuin sinulla. Sinä muutit elokuvateollisuutta pysyvästi!

Vaikka olet Conan, Terminaattori, John Matrix, Dutch ja monta muuta hienoa hahmoa, olet minulle ensisijaisesti menestyksen ruumiillistuma. Mitä tahansa elämäsi aikana oletkaan päättänyt saavuttaa, olet siinä myös onnistunut. Ensin olit voittamaton kehonrakentaja, sen jälkeen maailman suurin toimintatähti, ja väitän että mikäli Yhdysvaltojen perustuslakia muutettaisiin, sinä istuisit Valkoisessa talossa sen kiukuttelevan koulukiusaajan sijaan. Minulle sinä edustat ihailtavaa määrätietoisuutta ja tinkimätöntä asennetta. Juuri sitä, mitä minäkin haluan edustaa.

Kuusi sääntöäsi menestykseen toimiikin nykyään ohjenuoranani elämään. Kertaan nuo säännöt tasaisin väliajoin muistuttaakseni itselleni mikä on tärkeää elämässä.

Arnold, ilman sinua en olisi se ihminen joka tänä päivänä olen. Kiitos kaikesta ja hyvää syntymäpäivää!

 

Rakkaudella suurin ihailijasi,

Rauli