Juuri avattu satiirisivusto Moniversumin sanomat yhdistää ajankohtaishuumorin ja spekulatiivisen fiktion eli spefin, johon tyypillisesti luetaan scifi, fantasia ja kauhu. Moniversumin sanomia tuottaa podcastista ja erilaisista spefijulkaisuista tunnettu Aavetajuus.

Moniversumin sanomat pyrkii tavoittamaan sen, mitä tieteiskirjallisuus on alunperin ollut: nykymaailman kriittistä tarkastelua fiktion keinoin. Sivusto julkaisee satiirisia uutisten lisäksi sarjakuvia ja muuta verkkomedioille tyypillistä sisältöä.

Moniversumin sanomat julkaisee nimensä mukaisesti tarinoita ja fiktiivisiä uutisia useista rinnakkaisista todellisuuksista eli paralleeleista. Tausta-ajatuksena on, että koska paralleeleja on lukematon määrä, tapahtumia voi sijoittaa sekä todellista maailmaa hyvin lähellä oleviin että myös aivan absurdeihin maailmoihin.

Sisältöä tuottaa Aavetajuuden Jyrki Pitkä, mutta sivusto hyötyisi laajemmasta kirjoittajakunnasta. Jyrki toivookin kirjoittamisesta kiinnostuneiden yhteydenottoja matalalla kynnyksellä.

– Pelkillä otsikoilla voi lähestyä, mainitsee Jyrki. – Otsikon pitäisi jo sisältää tarinan juju ja perusvitsi, jota itse artikkeli laajentaa ja taustoittaa. Hyvin rakennetussa jutussa hullunkurisuus paisuu jutun edetessä äärettömän lähelle räjähtämispistettä. Mahdollisesti jopa sen yli.

Moniversumin sanomat on kiinnostunut julkaisemaan muutakin kuin kirjoitettua sisältöä. Sivustoa on tarkoitus kehittää kokeilevasti ja avoimena erilaisille huumorin ja sisällön muodoille.

Moniversumin sanomat on sivuston perustajan Jyrki Pitkän intohimoprojekti, jonka ensisijainen tavoite on viihdyttää tämäntyyppisestä huumorista nauttivia lukijoita.

– En odota tästä tuloja. Sen sijaan toivon sivuston nostavan esille kirjoitettua satiiria, joka on huumorin muotona marginaalinen pitkästä ja kunniakkaasta historiastaan huolimatta.

Lisätietoja:

Jyrki Pitkä
Moniversumin toimitus
toimitus2@moniversumi.fi
050 5343542

Moniversumin sanomat löydät täältä: https://moniversumi.fi 

Lisätietoja Aavetajuudesta löydät täältä http://aavetaajuus.fi 

https://i1.wp.com/aavetaajuus.fi/wp-content/uploads/2021/04/moniv.jpg?fit=900%2C675&ssl=1https://i1.wp.com/aavetaajuus.fi/wp-content/uploads/2021/04/moniv.jpg?resize=150%2C150&ssl=1JyrkiAavetaajuus-julkaisutAavetaajuus-uutisiaPoiminnathuumori,kirjoituskutsu,Moniversumin sanomat,satiiritJuuri avattu satiirisivusto Moniversumin sanomat yhdistää ajankohtaishuumorin ja spekulatiivisen fiktion eli spefin, johon tyypillisesti luetaan scifi, fantasia ja kauhu. Moniversumin sanomia tuottaa podcastista ja erilaisista spefijulkaisuista tunnettu Aavetajuus. Moniversumin sanomat pyrkii tavoittamaan sen, mitä tieteiskirjallisuus on alunperin ollut: nykymaailman kriittistä tarkastelua fiktion keinoin. Sivusto julkaisee satiirisia uutisten lisäksi sarjakuvia ja...